Klaslokalen in Stutterheim

De Ronde Tafel van Voorburg, staat ook bekend als Ronde Tafel nummer 103 van Nederland. Wij onderhouden contact met Tafels met hetzelfde nummer in andere landen.

Onze vrienden van Ronde Tafel nummer 103 in Zuid-Afrika hebben onze hulp gevraagd bij een project dat zij drie jaar geleden zijn gestart. Tafel 103 is gevestigd in Stutterheim en zij helpen met de renovatie en uitbreiding van een lokale school. Tot nu toe hebben zij twee nieuwe lokalen kunnen bouwen, maar dat is nog lang niet genoeg. De huidige staat van de rest van deze school is dusdanig slecht dat leerlingen en leerkrachten regelmatig verwondingen oplopen doordat zij bijvoorbeeld door een plank op de vloer zakken. Daarnaast bieden de huidige klaslokalen veel te weinig ruimte voor het grote aantal leerlingen op deze school.

De leden van de Ronde Tafel van Stutterheim houden zelf toezicht op de besteding van de middelen en op de bouw van de scholen. Samen met het lokale bedrijfsleven zamelen zij zelf ook geld in, maar er is nog heel veel te doen en daarom is ook onze hulp welkom.

Uiteindelijk is toegang tot goed onderwijs de eerste stap voor kinderen om onder armoede uit te komen en perspectief te krijgen op een betere toekomst.

0
Gedoneerd