Scholen in India

Vrijdagmiddag 6 januari 2012 vertrokken vier actieve en zes oud tafelaars van RT103 te Voorburg voor een bijzonder avontuur naar het verre India. Gedurende enkele jaren heeft RT103 een intensieve band opgebouwd met haar collega tafelaars in zusterplaats Allepey, een klein vissersplaatsje in het armere deel van Zuid-India. Oud tafelaar en erelid van RT103 Steven Veenendaal was één van de initiatiefnemers. Na een voorspoedig verlopen reis waren wij direct bij arriveren te gast op de jaarlijkse AGM. Dat men het in India niet licht neemt was direct duidelijk, in aanwezigheid van meer dan 1.000 actieve Indische tafelaars werden de tafelaars uit Nederland in het zonnetje gezet. Dat RT103 in de persoon van Lodewijk de Widt de vicewereldkampioen goochelen in de gelederen heeft, maakte het bezoek aan de AGM en zijn magische optredens onuitwisbaar. India was direct onder de indruk van Holland en vice versa.

Het doel van dit project – en deze trip – was de realisatie en officiële opening van een door RT103 gebouwde school in Allepey (Zuid India) alwaar haar zustertafel 103 resideert. Allepey staat bekend om haar vissersbevolking en hoge graad van dyslectici onder zowel volwassenen als kinderen, vandaar dat RT103 het een meer dan nobel doel vond om zich in te spannen voor de realisatie van een nieuwe school. In aanwezigheid van vierhonderd (!) kinderen werden in Allepey de aanwezige tafelaars in het zonnetje gezet tijdens de feestelijke officiële opening van de school en was het voor een ieder volslagen helder waar RT103 de afgelopen jaren haar fundraisers voor heeft georganiseerd.

De meest succesvolle fundraisers van RT103 betroffen een gala avond in Nieuwspoort (december 2010), haar wijnacties in 2010 en 2011 en haar vaste marktkraam tijdens o.a. Koninginnedag en Lichtjesavond (Kerst) in het pittoreske hart van Voorburg.

0
Gedoneerd