Constru Casa ism Wings and Roots

In samenwerking met Wings and Roots ondersteunen wij het goede doel Constru Casa.

Wings and Roots ging naar Guatemala om actief zelf mee te bouwen aan het eerste huis in Los Vasquez. Allemaal mogelijk gemaakt door de steun van Wings and Roots koffieliefhebbers en wijnliefhebbers die massaal onze wijnen hebben aangeschaft tijdens onze jaarlijkse wijnactie. Door onze bijdrage kan het eerste huis worden voltooid en kunnen we direct een start maken met de bouw van het 2e huis.

Eigen Huis Project

De 312 inwoners van Los Vasquez wonen in schamele huisjes van golfplaten, meestal te klein voor de grootte van het gezin. Toen de inwoners werd gevraagd wat zij het meeste nodig hadden, antwoordden ze: “Huizen voor onze armste dorpsgenoten, zodat de kinderen van dit dorp een betere toekomst hebben.”

De huizen van Constru Casa, opgebouwd uit betonnen metselblokken een dak van zinken golfplaten en een betonnen vloer, worden op dit moment gezien als een van de beste huizen voor families die in extreme armoede leven. Dit is dankzij de anti-aardbeving constructie, maar ook omdat de huizen opgewassen zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Een huis voor deze gezinnen zou betekenen dat ze zich veiliger kunnen voelen, meer zelfvertrouwen krijgen en gezonder zullen leven. Het huis kan beter worden geventileerd en schoongehouden, is minder vochtig en voorkomt wateroverlast en ongedierte. Hierdoor verbetert de hygiëne en hebben ziektes minder kans.

Alle genoemde verbeteringen geven de families meer economische stabiliteit en hebben een positieve stimulerende uitwerking op hun directe omgeving. Ieder gezin leert samen met Constru Casa om te gaan met hun budget en na te denken over hun inkomsten en uitgavenpatroon. Dit resulteert in een groter financieel verantwoordelijkheidsgevoel en zelfvertrouwen waardoor de familie uiteindelijk in staat is zich definitief los te breken van de armoede.

0
Gedoneerd